13 Şubat 2013 Çarşamba

Minecraft Eşya Yapımı Listesi

Minecraft şüphesiz bu yüzyılın oyunu olarak tarihe geçecektir. Eğer gerçek bir oyun severseniz ve hala minecraftla tanışmadıysanız bu yazıyı bile bırakıp oyunun peşine düşebilirsiniz.

 Mojang sürekli oyunun yeni sürümlerini çıkarıp oyuna yenilikler getiriyor. Survivor'ın oyunlaştırılmış hali de diyeceğimiz Minecrfat'ın modlarından biri de zaten hayatta kalma üzerine kurulu. Tahmin edebileceğiniz gibi en zorlayıcı bölüm burası. Lost'ta olduğu gibi ıssız bir adaya düşerek hayata başlıyorsunuz fakat size yardım edecek kimse etrafınızda yok. Ayrıca ıssız bir yerde işinize yarayacak alet edevatta mevcut değil. Hayatta kalma (survival) modunun bir üstü zorlayıcı mod onun bir üstü de yaratıcı mod. Her şeyi sıfırdan ve bizzat ellerinizle yapmanız gereken bu oyunda her tür eşyaya ihtiyacınız olacak.

Bu yüzden Minecraft eşya yapımı ile ilgili birçok yazıyla karşılaşabilirsiniz. Baltayı bile kendiniz yapıyorken eşyalarla ilgili ne kadar çok çalışmanız gerektiğini belirtmemize herhalde gerek yoktur. Üstelik bu oyunda madenler oldukça önemli. Diğer bütün işlerin yanında önceliğiniz çoğunlukla maden aramak olacak. Öyleyse kazma kürek gibi aletlerinizin olması şart. Minecraft eşya yapımı bir yandan çok kolay bir yandan da vakit alan bir işlem. Diyelim ki bir masaya ihtiyacınız var (ki mutlaka olacak.) Öncelikle hammaddeyi bulmanız gerek. Bunun için de odun toplayacaksınız.

Yeterli sayıdaki odunu topladıktan sonrası ise daha kolay. Envanter boşluğuna koyarak bunların yontulmasını sağlayabilirsiniz. Tekrar aynı boşlukta da çalışma masanız tamamlanacaktır. Görüldüğü gibi odun toplama haricinde kolay bir işlem en azından odunları yontmak zorunda değilsiniz. Minecraft hayata dair her şeyi içerir bu oyunda buğday yetiştirmekten tutun da bina yapımına kadar her türlü işle uğraşacaksınız. Minecraft eşya yapımı bu yüzden oyunun en önemli noktasıdır. Şimdiden kolay gelsin.

 Minecraft isimli oyunu bilgisayarınıza indirmek için Minecraft İndir sayfasına, bilgisayara indirmeden oynamak için ise Minecraft Oyna sayfasına gidebilirsiniz.

1 yorum: